Blog

Späť na zoznam

Upečte si slávnostnú tortu doma

12.05.2019

Na fotografii vidíte tortu so zrkadlovou polevou. Recept na ňu je môj vlastný a viedla k nemu dlhá cesta. Postup je komplikovaný, efekt však zaručený. :) S radosťou vám tortu s polevou podľa vašich predstáv upečiem. Na menej formálnu oslavu si však môžete krásnu a chutnú tortu ako od cukrára upiecť aj sami. Postup, ako ohúriť vlastnoručne vyrobenou slávnostnou tortou, som rozdelila do troch častí. Môžete ich veselo kombinovať, veľa šťastia!



Korpus


Najjednoduchší je piškótový. Je na vás, koľko bude mať torta poschodí a či upečiete jeden korpus, ktorý rozrežete, alebo ich budete piecť na viackrát.


Návod: Vymiešajte 4 žĺtka s 200 g kryštálového cukru a vanilkovým cukrom. Pridajte deci vody a deci oleja, potom 200 g preosiatej hladkej múky a prášok do pečiva. Vmiešajte sneh zo 4 bielkov.


Tip: do cesta môžete pridať citrónovú kôru, vanilku, mandľovú esenciu alebo kakao.



Plnka


Najjednoduchšie sú ľahké šľahačkové. Medzi korpus vrstvite jemne osladenú šľahačku a čerstvé ovocie alebo domáci džem. Alebo si pripravte pudingovú plnku. Alebo maslovú, stačí vymiešať mäkké maslo s cukrom a kakaom alebo rozpustenou čokoládou. Božská kombinácia je však nesladená šľahačka a višne namočené v rume.



Zdobenie

 

Na vrchu torty uhlaďte vrstvu šľahačky alebo krému, ktorý ste použili v korpuse. Okraje môžete a nemusíte prekryť, teraz sú v móde aj takzvané „nahé“ torty, kde vidíte všetky vrstvy. Tortu ozdobte ovocím a jedlými kvetmi, ktoré neboli chemicky ošetrené. Vhodné sú ruže, fialky, púpavy, baza, sedmokrásky, levanduľa...

Autor: Jana Púchla
Zdieľať:

Naši partneri