Blog

Späť na zoznam

Recept na sviatočnú tortu

19.12.2021

Na fotografii vidíte profesionálne zdobenie, ale môžete sa ním inšpirovať. Tortu môžete zdobiť šľahačkou, parížskym krémom alebo rozpustenou čokoládou s maslom. A na tento základ poukladajte ovocie, orechy, cukrové perličky z obchodu alebo nastrúhajte čokoládu. A moje obľúbené vianočné zdobenie sú malé perníčky, ktoré budú na torte vyzerať naozaj krásne sviatočne.



Korpus


Najjednoduchší je piškótový. Je na vás, koľko bude mať torta poschodí a či upečiete jeden korpus, ktorý rozrežete, alebo ich budete piecť na viackrát.


Návod: Vymiešajte 4 žĺtka s 200 g kryštálového cukru a vanilkovým cukrom. Pridajte deci vody a deci oleja, potom 200 g preosiatej hladkej múky a prášok do pečiva. Vmiešajte sneh zo 4 bielkov.


Tip: do cesta môžete pridať citrónovú kôru, vanilku, mandľovú esenciu alebo kakao.



Plnka


Najjednoduchšie sú ľahké šľahačkové. Medzi korpus vrstvite jemne osladenú šľahačku a čerstvé ovocie alebo domáci džem. Alebo si pripravte pudingovú plnku z pudingu či krému v prášku. Alebo maslovú, stačí vymiešať mäkké maslo s cukrom a kakaom alebo rozpustenou čokoládou. Výborná kombinácia je aj nesladená šľahačka a višne namočené v rume.

Autor: Jana Púchla
Zdieľať:

Naši partneri