Blog

Späť na zoznam

Trendy vo svete dezertov

03.08.2019

Niektoré torty a dezerty sú umeleckým dielom. Rada sa inšpirujem novinkami zo sveta cukrárov a prenášam ich do svojej kuchyne. Tu nájdete to najzaujímavejšie, čo som objavila:


www.bakingmad.com


Nahé torty

Krásne vyniknú najmä na letnej svadbe v záhrade. Biely krém sa na korpuse rozotiera dostratena, boky tortových poschodí vyzerajú byť „nahé“. Torty sa najčastejšie zdobia živými kvetmi a ovocím a ak ich robí šikovný cukrár, sú skutočným umeleckým dielom.


www.cravecupcakes.ca


Torta z tortičiek

Vyskladaná torta z obľúbených „cupcakes“ je ďalším trendom, ktorý vidieť už aj na Slovensku. Na viacposchodový stojan sa naaranžujú zdobené tortičky a hostia sa obsluhujú sami. Nechýbalo by vám však tradičné krájanie torty...?


www.bakeitbox.com.au


Jednorožec

Po anglicky „unicorn cake“ je v zahraničí obrovským trendom a už som ju videla aj v ponuke aj na Slovensku. Torta sa ozdobí marcipánom tak, že vznikne roh a uši jednorožca a domaľujú sa veľké žmurkajúce oči. Nesmie chýbať dúhová hriva a tá sa robí tak, že zdobiace vrecko naplnené krémom zafarbíte viacerými tekutými potravinárskymi farbami. Ak to spravíte šikovne, z trysky vám ide krásna dúha.


https://southboundbride.com


Makrónky

Francúzske mandľové koláčiky sú malé, okrúhle a zlepené krémom alebo džemom. Pre svoj plochý tvar a ľahkosť z nich francúzski cukrári začali robiť „makrónkové veže“. Sú navzájom prilepené polevou a po jednom si ich môžete brať bez toho, aby sa sladká veža zrútila.


Autor: Jana Púchla
Zdieľať:

Naši partneri