Blog

Späť na zoznam

Torty pre všetky krásne momenty

16.09.2019

Bez ohľadu na príležitosť, torty sú spájané s radostnými chvíľami a častokrát patria medzi príjemné spomienky, ktoré si uchováme. 



Narodenie

Asi najkrajšie oslavy sú tie, ktorých dôvodom je príchod nového človiečika. Prekrásne torty sprevádzajúce krst alebo narodenie dieťatka sú častokrát v bielej farbe alebo jemných pastelových podľa pohlavia.



Detské oslavy

Móda veľkolepých detských osláv k nám prišla len v posledných rokoch, predtým sme oslavovali skôr v rodinnom kruhu. Dnes majú deti krásne torty s obľúbenými rozprávkovými hrdinami na mieru. Plnky sú ovocné alebo čokoládové a farby od výmyslu sveta.



18-te narodeniny

Významný vek, kedy sa dieťa stáva plnoletým. Torty sú omnoho jednoduchšie, ako tie detské. Dievčenské niekedy nežným dizajnom pripomínajú svadobné. Torty na sladkých 18 pečiem rada a vždy sa snažím, aby bol tento deň nezabudnuteľný aj vďaka torte.



Svadba

Svadobné torty asi najviac podliehajú trendom. Kedysi boli jednoduché biele s marcipánovými figúrkami ženícha a nevesty a dnes nájdete čierne, „nahé“, zložené z malých koláčikov či dúhové.



50-ka

Prvé z narodenín, ktoré zvykneme volať „jubilejné“. Ženy sa zvyčajne z prekročenia tohto veku až tak netešia, ale mnohé z nich sú krajšie, vitálnejšie a múdrejšie, ako v mladšom veku. Tento krásny vek je dôvod na veľkú oslavu s celou rodinou a torty bývajú aj poriadne veľké a mnohí oslávenci si prosia niečo naozaj špeciálne a nezabudnuteľné.


Autor: Jana Púchla
Zdieľať:

Naši partneri