Blog

Späť na zoznam

Rýchle brownies pre radosť z čokolády

28.06.2019

Čokoláda chutí aj v lete. Upečte si rýchle brownies a dozdobte tento dezert napríklad voňavými malinami, jahodami alebo horúcim višňovým kompótom.


Brownie


Vo vodnom kúpeli rozpustíme 250 g masla a 300 g horkej čokolády. Zvlášť vymiešame 80 g kakaa, 150 g hladkej múky, prášok do pečiva a 250 g práškového cukru. Zmiešame obe zmesy a pridáme 4 vajcia. Môžeme pridať sekané orechy, ideálne lieskovce. Vylejeme do vymastenej formy na pečenie a pečieme asi 25 minút na cca 180 stupňov, vnútri by malo cesto zostať po upečení vláčne.


Moje "Fit Brownies" s gaštanovou múkou nájdete medzi Špeciálnymi dezertami.


Poleva


Vo vodnom kúpeli roztopte 150 g čokolády a lyžicu masla. Prelejte vychladnutý brownie a nechajte stuhnúť.


Horúci višňový kompót


S cukrom a trochou citrónovej šťavy povarte čerešne alebo višne, podľa potreby pridajte pár lyžíc vody, pre vôňu môžete priliať lyžicu rumu. Čaro letného kompótu je aj v tom, že ovocie neprevaríme, ale necháme polosurové, aby si zachovalo prirodzenú chuť.


Autor: Jana Púchla
Zdieľať:

Naši partneri