Rýchle brownies pre radosť z čokolády
28.06.2019
Čokoláda chutí aj v lete. Upečte si rýchle brownies a dozdobte tento dezert napríklad voňavými malinami, jahodami alebo horúcim višňovým kompótom.
Brownie
Vo vodnom kúpeli rozpustíme 250 g masla a 300 g horkej čokolády. Zvlášť vymiešame 80 g kakaa, 150 g hladkej múky, prášok do pečiva a 250 g práškového cukru. Zmiešame obe zmesy a pridáme 4 vajcia. Môžeme pridať sekané orechy, ideálne lieskovce. Vylejeme do vymastenej formy na pečenie a pečieme asi 25 minút na cca 180 stupňov, vnútri by malo cesto zostať po upečení vláčne.
Moje "Fit Brownies" s gaštanovou múkou nájdete medzi Špeciálnymi dezertami.
Poleva
Vo vodnom kúpeli roztopte 150 g čokolády a lyžicu masla. Prelejte vychladnutý brownie a nechajte stuhnúť.
Horúci višňový kompót
S cukrom a trochou citrónovej šťavy povarte čerešne alebo višne, podľa potreby pridajte pár lyžíc vody, pre vôňu môžete priliať lyžicu rumu. Čaro letného kompótu je aj v tom, že ovocie neprevaríme, ale necháme polosurové, aby si zachovalo prirodzenú chuť.