Blog

Späť na zoznam

Príroda sa zelená. A čo vaša kuchyňa?

04.04.2019

Mnohí z nás bojujú s jarnou únavou, doprajme si novú energiu aj na tanieri. V mojom novom blogu nájdete pár zelených inšpirácií do jarnej kuchyne. Sú plné vitamínov, živín a dajú sa pripraviť na tisíc spôsobov.



Medvedí cesnak


Nazbierajte si ho v prírode, alebo kúpte na trhu. Umytý, usušený a nakrájaný sa dá mraziť, surový je skvelý do šalátov alebo na chlieb s maslom. Výborný je aj v taštičkách z lístkového cesta. Zmiešajte ho napríklad s nivou a orechami a naplňte nimi lístkové cesto, potrite vajíčkom a dajte piecť. Alebo si vyrobte domáce pesto, zmiešajte nadrobno nakrájaný medvedí cesnak so soľou a olivovým olejom a naložte do pohárov.


Špargľa


Typicky jarná zelenina je skvelá ako príloha len tak narýchlo udusená na masle alebo olivovom oleji. S maslom, smotanou a parmezánom vyčaruje skvelé rizoto. Ak ju uvaríte so zeleninovým vývarom, zemiakom a cibuľou a rozmixujete, máte výbornú jarnú polievku.