Blog

Späť na zoznam

Okoreňme recepty starých mám

30.11.2018

Aká je podľa vás vôňa Vianoc? Vanilka, škorica, klinček.. Každá gazdinka má svoje obľúbené recepty. Aj keď sviatky a návštevy príbuzných sú pre mnohé z nás čas, kedy chceme ohúriť a v kuchyni experimentujeme, nemusíme sa vzdať tradičných receptov. S trochou kreativity vyčarujeme aj z vianočného pečiva a zákuskov podľa receptov babičiek originálne dobroty.


Medovníky

Buďme kreatívne pri zdobení! Namiešajme orechy, sušené ovocie a rôzne farebné ozdoby. Nezabúdajme na polevy a kľudne pustime k zdobeniu tých najmenších.



Pestrofarebné polevy

Rôzne rezy a zákusky môžete oživiť rozličnými polevami iných farieb, na aké ste zvyknuté. Zafarbite napríklad bielu čokoládu na červeno alebo zeleno a zapojte fantáziu. Môžete ju použiť ako jednoliatu polevu, alebo fŕkaním ozdobiť tú tradičnú.


Vymeňte džemy

Skúste použiť ako plnku netradičný džem. Napríklad anánásovy. Môžete si ho jednoducho uvariť doma z ananásu a citrusov postupom, na aký ste zvyknuté pri bežnom zaváraní. Alebo skúsite mandarínkovo-škoricový?


Pohrajte sa s marcipánom

Z marcipánu viete jednoducho vytvoriť efektné ozdoby. Zafarbite polovicu na červeno na drobné guličky a druhú polovicu na zeleno na lístky. Vianočné bobuľky budú skvelo vyzerať napríklad na slávnostnej torte a je to naozaj ľahké a rýchle. Najkrajšie vyniknú na bielej alebo čokoládovej poleve.


Všetko, čo sa blyští

Kúpte si zlaté cukrové guličky, zlatý prášok, zlatú potravinársku farbu.. Zlatá dodá každému zákusku punc exkluzivity, experimentujte.


Navštívte cukráreň

...pre ďalšie inšpirácie pri zdobení. Marcipánové aj cukrové ozdoby môžete použiť na slávnostnejšie zákusky, urobíte dojem bez práce.

Autor: Jana Púchla
Zdieľať:

Naši partneri