Blog

Späť na zoznam

Mrkvová, tekvicová a orechová

05.10.2019

Jednoduché a rýchle torty, ktoré môžete upiecť ako víkendový dezert alebo len tak pre radosť aj vo všedný deň.


Korpus: V jednej mise zmiešame 250 g polohrubej múky, 200 g trstinového cukru, kypriaci prášok. V druhej mise 3 žĺtky a 90 ml oleja. Cestá spojíme (môžeme pridať vodu alebo mlieko podľa potreby) a opatrne primiešame bielka, ktoré sme vyšľahali zvlášť. Pečieme na 170 stupňov asi 50 minút.


Mrkvová torta

Obľúbená torta, ktorá je vláčna a voňavá. Do cesta primiešame 400 g najemno postrúhanej mrkvy, škoricu, muškátový orech a pomarančovú kôru. Po upečení rozkrojíme a naplníme brusnicovým džemom. Navrch ide poleva z krémového syra, lyžice masla a s troškou práškového cukru.


Inšpirácia: Mrkvová torta s hruškovým želé z mojej ponuky

 

Tekvicová torta

Podobne ako do mrkvovej, do cesta primiešate 400 g tekvicového pyré alebo strúhanej tekvice. Aj sem patrí škorica a pridáte ešte mletý zázvor a klinčeky a vanilkový cukor. Môžete ju ozdobiť šľahačkou alebo vyskúšať karamelovú polevu: v malom hrnci pomaly vo vode rozpustite 200 g kryštálového cukru, keď začne hnednúť a bublať, prestaňte miešať, odstavte z ohňa a prilejte jednu šľahačku a miešajte opäť na miernom ohni do zhustnutia.


Orechová torta

Jej krása je v jednoduchosti. Spojenie šľahačky a orechov nepotrebuje žiadne ďalšie chute. Do cesta prisypeme 100 g mletých orechov a 50 g mandľových plátkov. Vymiešame šľahačku s trochou vanilkového cukru a naplníme ňou rozkrojený korpus a rozotrieme aj navrch. Posypeme ľahko opraženými mandľovými plátkami. 

Autor: Jana Púchla
Zdieľať:
Prihlásenie sa do newslettra