Blog

Späť na zoznam

Letné varenie s deťmi

18.07.2019

Aj vaše deti sa stále okolo vás motajú, keď varíte? A tiež zbožňujú sladké? Letná kuchyňa je pestrá, zapojte ich do varenia. Tu je pár receptov, ktoré sú zábavné na prípravu a deťom bude stačiť iba malá pomoc.


Letný ovocný šalát


Zapojte deti už do nákupu a najlepšie na trhu vyberte pestré ovocie. Doma ho spolu umyte, očistite a poproste deti, aby ho odkôstkovali, rozpolili, prípadne tie staršie môžu aj prekrojiť. Šup s ním do misy a preliať dresingom z medu a citrónovej alebo pomarančovej šťavy. Navrch sa výborne hodí nesladený biely grécky jogurt. Vhodné ovocie je napríklad: čerešne, jahody, maliny, marhule a slivky.



Vajíčkovo-pažitková jednohubky


Uvarte vajíčka a nakrájajte bagetku, ostatné nechajte na deťoch. Uvarené vajíčka nech krájačom alebo príborovým nožíkom nakrájajú nadrobno, zmiešajú s maslom a taveným syrom, osolia, okorenia a primiešajú pažitku. Jednohubky nech natrú sami a potom príde na rad zdobenie – dlhšie stonky pažítky, reďkovka, cherry rajčiny... Pripravte im misky s rôznymi druhmi zeleniny a nechajte ich, nech vyčarujú pestré jednohubky sami.


Pudingový pohár


Uvarte puding, alebo použite prášok, ktorý sa na krém zmení zastudena. Vyšľahajte šľahačku, alebo dajte deťom do rúk metličku a vyšľahajú ju sami. Nechajte deti, nech rozhodnú, ako budú poháre vyzerať a aké ovocie použijú a či ho budú prekladať piškótami, keksíkmi alebo musli. Vrch pohára im poraďte zakončiť vrstvou šľahačky a tým najkrajším ovocím. 

Autor: Jana Púchla
Zdieľať:

Naši partneri