Jahodové hody
09.06.2019
Jahody sú fantastické samé o sebe. S pár ingredienciami sa však zmenia na úžasnú pochúťku, ktorá vonia aj vyzerá ako leto. Spísala som pre vás tri jednoduché recepty.
Jahodová pena
Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme sneh a vmiešame rozpučené jahody. Na 2 bielky ide 5 lyžíc práškového cukru a cca 300 g jahôd.
Jahodový hrnčekový koláč
Potrebujeme 2 vajcia, pol šálky oleja, dve a pol šálky polohrubej múky, šálku mlieka, prášok do pečiva, šálku kryštálového cukru, vanilkový cukor, jahody. Zmiešame suché prísady a zvlášť vyšľaháme vajcia s cukrom. Pridáme do nich mlieko a olej a vmiešame suché prísady. Vylejeme na vymastený plech, navrch poukladáme jahody a po upečení pocukrujeme.
Na foto sú jahodové a malinové tartaletky, ktoré nájdete v mojich Špeciálnych dezertoch.
Jahodové taštičky
Nakrájajte na menšie kúsky jahody, zmiešajte s vanilkovým cukrom. Z rozvaľkaného lístkového cesta vykrojte štvorce, do stredu každého dajte jahodovú zmes, preložte a kraje pritlačte. Potrite vajíčkom.